clanak False

Tribina_Samozastupanje osoba s invaliditetom

Tribina edukativnog karaktera na temu važnosti samozastupanja za osobe s invaliditetom, održala se na Kaptolu 27, a u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Povjerenstva za osobe s invaliditetom...
08.12.2009.


Tribina edukativnog karaktera na temu važnosti samozastupanja za osobe s invaliditetom, održala se na Kaptolu 27, a u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Povjerenstva za osobe s invaliditetom, u suradnji s Udrugom socijalnih radnika Grada Zagreba.

Na današnjoj edukaciji, posljednjoj takve vrste u ovoj godini, okupio se veliki broj invalida, članova njihovih obitelji i stručnih osoba. Cilj je da se invalidnim osobama omogući samozagovaranje / samozastupanje tj. da oni mogu artikulirati svoje interese i prava, integrirati se u svim životnim područjima i pokazati drugima da su prije svega osobe koje mogu govoriti u svoje ime, naglasila je predsjednica Povjerenstva Grada Zagreba za osobe s invaliditetom Marinka Bakula Anđelić.

Predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić prisutnima je približila značaj socijalnog rada i aktivnosti socijalnih radnika, putem pružanja pomoći i podrške pojedincima i zajednicama, a u cilju obnavljanja ili jačanja sposobnosti za društveno djelovanje i stvaranje uvjeta za bolji život

Sudjelujući u diskusiji, osobe s invaliditetom posebno su ukazale na potrebu što češćih sazivanja ovakvih i sličnih tribina, okruglih stolova i edukacija.
Na današnjem susretu dogovoreno je i osnivanje novih grupa za samozastupanje, unutar nekih udruga i institucija, a u dogledno vrijeme, čulo se, održat će se i tribina na temu Poslovna sposobnost osoba s invaliditetom.


Gradske vijesti - 2009.