clanak False

Otvorena Kuća ljudskih prava

U prigodi obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, danas je u Selskoj 112, otvorila Kuću ljudskih prava Zagreb.
10.12.2009.


Ni jedna država, ni jedna društvena zajednica ne može se zvati pravnom i demokratskom ako ugrožava temeljna ljudska prava i slobode
, istaknula je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević prilikom otvaranja Kuće ljudskih prava Zagreb, a u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

Danas je otvorena samo četvrtina prostora Kuće u Selskoj 112, osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj. U okviru Kuće ljudskih prava djelovat će Centar za mirovne studije, B.a.b.e., Documenta-Centar za suočavanje s prošlošću, Građanski odbor za ljudska prava, Svitanje-Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja i Udruga za promicanje istih mogućnosti za osobe s invaliditetom. Osim redovnih aktivnosti udruga i organizacija, u prostoru će se održavati razni zajednički programi – pravno i psihološko savjetovanje, predavanja, te okrugli stolovi.

Prostor za Kuću ljudskih prava osigurao je Grad Zagreb, a sredstva za uređenje i opremanje doniralo je Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.


Gradske vijesti - 2009.