clanak False

30. godišnjica Udruge za autizam Hrvatske

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević otvorila je u hotelu Dubrovnik, svečanost u povodu obilježavanja 30 godina djelovanja Udruge za autizam Hrvatske.

27.11.2009.

Svim članovima i korisnicima Udruge za autizam želim još mnogo uspješnih godina djelovanja, osobnog i profesionalnog zadovoljstva, a Grad Zagreb će i dalje maksimalno biti uz vas kao njezin oslonac i potpora, tim riječima, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, otvorila je u hotelu Dubrovnik, svečanost u povodu obilježavanja 30 godina djelovanja Udruge za autizam Hrvatske.

Vaš trud i angažman je nešto neprocjenjivo, dodala je zamjenica najavivši ovom prigodom i skorašnju izgradnju novog Centra za autizam. Zamjenica je obrazložila da bi se iduće godine trebalo krenuti u projektiranje, a nakon toga i u dogovore oko realizacije tog važnog projekta sa predstavnicima Centra. Prisutnima se obratila i Donata Vivanti, dopredsjednica Udruge Autism Europe, te održala prezentaciju o autizmu, njegovom prepoznavanju i izazovima socijalnog razvoja pojedinaca oboljelih od tog poremećaja.

Inače, Autism Europe okuplja 33 države članice, a upravo je Hrvatska jedna od prvih koja se uključila u tu Udrugu koja pomaže oboljelima od autizma i njihovim obiteljima u ostvarivanju njihovih prava kao i poboljšanju kvalitete njihova života.


Gradske vijesti - 2009.