clanak False

Muzej suvremene umjetnosti otvara vrata posjetiteljima

Nakon šest godina gradnje, Muzej suvremene umjetnosti, uz veličanstveni program i trodnevnu svečanost, sutra otvara vrata prvim posjetiteljima. Tijekom vikenda moći će se besplatno razgledati Zbirke u pokretu, postav u pet velikih programskih cjelina...
10.12.2009.

MSU ooči otvaranja


Nakon šest godina gradnje, Muzej suvremene umjetnosti, uz veličanstveni program i trodnevnu svečanost, sutra otvara vrata prvim posjetiteljima. Tijekom vikenda moći će se besplatno razgledati Zbirke u pokretu, postav u pet velikih programskih cjelina.

Čulo se to na današnjoj konferenciji za novinare u novoj muzejskoj zgradi u gradnju i opremu koje su Grad i Vlada RH, Ministarstvo kulture, u jednakim omjerima, investirali 300 milijuna kuna.

Zgrada u Novom Zagrebu već se sad ocjenjuje dragocjenim kulturnim zdanjem koje bi, po arhitekturi ali i atraktivnom i kvalitetnom postavu moglo postati prepoznatljivim simbolom grada, nezaobilaznom točkom upisanom na svjetskim turističkim kartama.

Muzej suvremene umjetnosti jedan je od najznačajnijih kulturnih projekata u Hrvatskoj, najveća kulturna investicija od njena osamostaljenja. Zagreb prvi put u povijesti ima muzej suvremene umjetnosti u vlastitoj, modernoj i funkcionalnoj zgradi. To je hram kulture koji su Zagrepčani čekali 121 godinu. Toliko se dugo, naime, u glavnome gradu Hrvatske nije sagradio tako značajan kulturni objekt. Posljednji je bio Muzej za umjetnost i obrt otvoren 1888.


Gradske vijesti - 2009.