clanak False

Održana smotra Zimske službe

Danas je u Centralnoj bazi na Žitnjaku, uoči početka zimske sezone, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, održana već tradicionalna smotra Zimske službe.
04.11.2009.

Danas je u Centralnoj bazi na Žitnjaku, uoči početka zimske sezone, u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, održana već tradicionalna smotra Zimske službe. Zimska služba, prema programu čišćenja, do 1. travnja brinut će se o održavanju prohodnosti i sigurnom odvijanju prometa na 2100 kilometara županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta Grada Zagreba. Danonoćno, 196 ekipa pazit će na pojavu snijega ili poledice, a na raspolaganju će imati 10.000 tona soli i 2.000 tona sipine.

Ove zime Zagrepčanima želim da se, kao i dosada, voze po očišćenim i sigurnim cestama, rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši kako se nastavlja s uštedama na svim područjima, pa će se u skladu s tim, za razliku od prošlogodišnjih 70 milijuna kuna, ove godine, za rad Službe osigurati 50 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Iako je prošle godine, od osiguranih 70, za rad Službe dostatno bilo 35 milijuna kuna, i ove se godine nadaju istom, ali to, kaže gradonačelnik, neće ovisiti samo o Službi, već i o vremenu, odnosno količini snijega koji će pasti tijekom zime.

Voditelj podružnice Zagrebačke ceste, u okviru koje djeluje Zimska služba, Srećko Vučković, napomenuo je da je Zagreb jedan od vodećih europskih gradova po pitanju čišćenja prometnica u zimsko doba te da građane, navikle na takav standard, neće razočarati ni ove godine.


Gradske vijesti - 2009.