clanak False

Obilazak gradskih četvrti Novi Zagreb zapad, Stenjevec i Podsused Vrapče

Prošireno raskrižje Remetinečke ulice i Karlovačke ceste / Kajzerica dobiva novi objekat Mjesne samouprave / Kroz nekoliko godina novi objekat MS i DVD-a Vrapče Jug / Od proljeća oko 90 mališana u novom aneksu vrtića u Gajnicama.
21.12.2009.

S obilaska

Današnji obilazak gradonačelnika Milana Bandića, suradnika i predstavnika gradskih četvrti započeo je u gradskoj četvrti Novi Zagreb – zapad, u naselju Remetinec, na novouređenom parkiralištu kod raskrižja ulica Remetinečki gaj i Karlovačke ceste. Uz ukupnu investiciju od 8,7 milijuna kuna, raskrižje je dobilo i tri nova izlaza: prema Areni Zagreb, Botincu i Blatu, s kompletnom komunalnom infrastrukturom, čime se, naglašeno je, Karlovačka cesta rasteretila za oko 70 posto.

Do proljeća 2010., u naselju Kajzerica bit će dovršen novi društveni dom s igralištem koji će se prostirati na 400m², a u gradnju kojega će Vijeće GČ Novi Zagreb – zapad investirati 2,6 milijuna kuna. Njime će se koristiti brojni KUD-ovi; služit će građanima za druženje, satove plesa te kao knjižnica, a zbog velikog povećanja broja djece u tom kraju, u novom će domu biti stacionirana i patronažna sestra.

U Gradskoj četvrti Stenjevec trenutno se gradi objekt Mjesne samouprave i DVD-a Vrapče – jug s polivalentnim sportskim igralištem i poligonom za vježbu vatrogasaca.

Objekt vrijedan 4,1 milijun kuna, bit će gotov kroz tri do četiri godine, a posebno je važan za DVD Vrapče jug koji će se, nakon više od 30 godina postojanja, iz adaptiranih limenih garaža preseliti u adekvatne prostore.

Posljednja točka obilaska bilo je Dječji vrtić u Gajnicama gdje se trenutno gradi montažni aneks, vrijedan oko četiri milijuna kuna, a u koji će u ožujku useliti 80 do 90 djece u dvije jasličke i dvije vrtićke skupine.


Gradske vijesti - 2009.