clanak False

Baltazar ponovno u Zagrebu

Nakon dugog izbivanja u Zagreb se ove subote vratio najsimpatičniji profesor – profesor Baltazar, a sve radi pozicioniranja toga poznatog crtanog lika kao zagrebačke ikone i hrvatskog suvenira.
07.11.2009.

Baltazardan


Najsimpatičniji profesor – profesor Baltazar, vratio se nakon dugog izbivanja ove subote u Zagreb, a sve radi pozicioniranja toga poznatog crtanog lika kao zagrebačke ikone i hrvatskog suvenira.

Cjelodnevni program Baltazardana započeo je u Kinu Europa gdje je oko 400-tinjak mališana uživalo u projekcijama crtića o Baltazaru, nakon čega je gradonačelnik Milan Bandić popularnog profesora proglasio dječjim ambasadorom.

Program se nastavio na glavnome zagrebačkom trgu, koji je za tu prigodu bio ukrašen kao Baltazargrad, a do kojega je povorka s kostimiranim likovima i na čelu s Profesorom došla u Baltazartramvaju.

Pravo iznenađenje za Profesora dogodilo se kada mu je gradonačelnik Bandić predao ključeve Grada, čime je simpatični znanstvenik postao počasni građanin i "dobio dozvolu" da, uz pomoć svog kompliciranog stroja, rješava probleme svojih sugrađana.


Gradske vijesti - 2009.