clanak False

Prvi kratki "niskopodac"

U prigodi puštanja u promet prvog kratkog niskopdca, gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvom novom varijantom tramvaja iz radionica hrvatskog konzorcija te naglasio da novi proizvod znači posao i poticaj hrvatskom gospodarstvu...
23.12.2009.


Od jutros u Zagrebu prometuje prvi kratki niskopodni tramvaj TMK 2300, kojeg ćemo viđati uglavnom na noćnim linijama i na linijama s manjim prijevoznim opterećenjima. Riječ je o vozilu koje se od poznatih nam niskopodnih tramvaja TMK 2200 razlikuje po duljini - kraći je za dva modula ili za nešto više od 11 metara, može prevesti 72 putnika manje, odnosno ukupno 130. Pritom troši manje energije, a uz ekonomičnost, zadržao je najsuvremeniju tehnologiju modela 2200 koji putnicima, uz iznimnu udobnost, jamči i najviši stupanj sigurnosti.

U prigodi puštanja u promet prvog kratkog niskopdca, gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvom novom varijantom tramvaja iz radionica hrvatskog konzorcija te naglasio da novi proizvod znači novi posao i poticaj hrvatskom gospodarstvu, znanju i pameti.


Gradske vijesti - 2009.