clanak False

Gradonačelnik obišao gradilišta vodoopskrbnih cjevovoda

U subotnjem obilasku, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, posjetio je gradsku četvrt Brezovica gdje su obavljaju radovi na izgradnji vodoopskrbnih cjevovoda, u okviru projekta LOT 1.
26.10.2009.

U subotnjem obilasku, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, posjetio je gradsku četvrt Brezovica gdje su obavljaju radovi na izgradnji vodoopskrbnih cjevovoda, u okviru projekta LOT 1. Ovim velikim projektom koji bi u cijelosti trebao biti dovršen za četiri godine, predviđena je gradnja vodoopskrbne mreže u naseljima Dragonožec, Horvati, Kupinečki Kraljevec, Brezovica, Odranski Obrež, Odranski Strmec, Hudi Bitek, Grančari i Demerje. Osim toga, u sklopu ovog projekta, vrijednog oko 80 milijuna eura, predviđena je i izgradnja magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda Jelkovec-Ivanja Reka, te Ivanja Reka-Cerje.

Prva stanica obilaska bilo je Demerje, gdje će se narednih godinu dana obavljati radovi na izgradnji osam kilometara duge vodoopskrbne mreže, koja će gradsku vodu po prvi put dovesti i u ovaj dio Zagreba. Naime, gradonačelnik je podsjetio da oko 7,5% Zagrepčana nema mogućnosti priključka na vodoopskrbnu mrežu te naglasio da se ovim projektom stanovnicima gradske četvrti Brezovica žele osigurati uvjeti kakve imaju i ostali Zagrepčani. Predsjednik gradske četvrti Stjepan Cerovski napomenuo je da 12,000 ljudi, koliko broji gradska četvrt Brezovica, vodu dobivaju iz svojih bunara i lokalnog vodovoda, ali i da je upitna sanitarna ispravnost vode koju tako dobivaju. Stoga je ovaj projekt kojim će se značajno podići kvaliteta života razlog više za zadovoljstvo ljudi koji stanuju ovdje.

Nakon Demerja, gradonačelnik se sa suradnicima zaputio u naselje Horvati, u kojem stanuje oko 2000 ljudi, a gdje se također uvjerio da su krenuli radovi na izgradnji vodoopskrbne mreže koja će olakšati svakodnevni život stanovnika tog dijela grada.

Prije obilaska, gradonačelnik je u promet, s trešnjevačke Remize, pustio 123. CROTRAM-ov niskopodni tramvaj.


Gradske vijesti - 2009.