clanak False

Predstavnici Europske investicijske banke kod gradonačelnika

Zagreb je, čulo se, unatrag deset godina uredio odlagalište otpada Jakuševec, sagradio Centralni pročistač otpadnih voda, a da bi se zatvorio krug strategije gospodarenja otpadom, nedostaje još postrojenje za termičko zbrinjavanje otpada.

24.11.2009.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce predstavnike Europske investicijske banke: Boa Christiana Nielsena zaduženog za suradnju s Hrvatskom i Dominiquea Courbina, voditelja Odjela kreditiranja za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan.

Zaželjevši gostima dobrodošlicu u Zagrebu, gradonačelnik Bandić im je zahvalio što pokazuju zanimanje za investiranjem u zagrebačke razvojne projekte među kojima značajnu ulogu zanimaju ekološke investicije. Zagreb je, čulo se, unatrag deset godina uredio odlagalište otpada Jakuševec, sagradio Centralni pročistač otpadnih voda, a da bi se zatvorio krug strategije gospodarenja otpadom, nedostaje još postrojenje za termičko zbrinjavanje otpada.

Na prvom sastanku predstavnika Grada s predstavnicima Europske investicijske banke zaključeno je da će mjerodavni uredi pripremiti potrebne materijale na temelju kojih bi Banka mogla ponuditi uvjete i modele eventualnog sudjelovanja u tom značajnom gradskom projektu.

Na sastanku u palači Dverce bili su pročelnik za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Ladislav Prežigalo i pročelnik za financije Slavko Kojić.


Gradske vijesti - 2009.