clanak False

Ekipe prve pomoći Crvenog križa kod gradonačelnika

U društvu sa suradnicima, gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u zgradi gradske uprave ekipe prve pomoći Crvenog križa grada Zagreba koje su osvojile tri prva mjesta na Republičkom natjecanju
20.10.2009.

U društvu suradnika, gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u zgradi gradske uprave ekipe prve pomoći Crvenog križa grada Zagreba koje su osvojile tri prva mjesta na Republičkom natjecanju ekipa prve pomoći osnovnih, srednjih škola te ekipe mladeži. Natjecanje se održavalo u Umagu od 8. do 10. svibnja, a pobjednici su Osnovna škola Tin Ujević, V. gimnazija te ekipa mladeži Crvenog križa Zagreb.

Čestitajući ekipama na osvojenim prvim mjestima, gradonačelnik, koji je ujedno i počasni član Crvenoga križa, istaknuo je da o već tradicionalnoj suradnji Grada i Crvenog križa svjedoče brojne uspješne akcije.
Kako se čulo, program se provodi već deset godina, uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, a Crveni križ grada Zagreba svake godine u provedbu obuke uključi četiri tisuće učenika osnovnih i srednjih škola, od kojih 1500 odlazi na specijalnu obuku u Novi Vinodolski.

Predstavnici Crvenog križa zahvalili su gradonačelniku na potpori koju im daje te mu u povodu 55 godina darivanja krvi u gradu Zagrebu uručili zahvalnicu, kao izraz priznanja i poštovanja za višestruko darivanje krvi i za veliki doprinos u promicanju humanitarnih programa Crvenog križa. 

 


Gradske vijesti - 2009.