clanak False

Betlehemsko svjetlo u Zagrebu

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević preuzela je danas, u zgradi Gradske uprave, Betlehemsko svjetlo – svjetlo mira od izviđača Zagrebačkog skautskog zbora.
15.12.2009.


Uz zvuke božićnih pjesama, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević preuzela je danas u zgradi Gradske uprave, Betlehemsko svjetlo – svjetlo mira od izviđača Zagrebačkog skautskog zbora.

Zahvalivši malim izviđačima što su ovaj simbol dobrote, ljubavi, mira i zajedništva donijeli i u naš grad, zamjenica gradonačelnika naglasila je da svi moramo doprinijeti širenju njegova značenja u ovo predblagdansko doba, ali i inače kako bi nam svima bilo bolje.

Naime, Betlehemsko svjetlo pali se dva tjedna prije Božića, na mjestu Kristova rođenja u Betlehemu, i simbolično obilazi svijet prenašajući se od svijeće do svijeće milijuna vjernika. Izviđači iz Hrvatske i drugih zemalja preuzeli su Svjetlo mira 12. prosinca u Beču, a na dan Svete Lucije, 13. prosinca, doneseno je u zagrebačku Katedralu, da bi obišlo sve kutke domovine.


Gradske vijesti - 2009.