clanak False

Savjetovanje Zajedno do gradova i općina prijatelja djece

U zagrebačkog gradskoj Skupštini danas je održano savjetovanje Zajedno do gradova i općina prijatelja djece u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju.
20.11.2009.


U godini u kojoj se navršava 10 godina akcije Gradovi i općine – prijatelji djece i 20 godina od donošenja UN-ove Konvencije o pravima djece, održano je u Gradskoj skupštini savjetovanje pod nazivom Zajedno do gradova i općina prijatelja djece u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju koji čine Središnji koordinacijski odbor Akcije, a pod pokroviteljstvom Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

Počasni gost, predsjednik Europske mreže Gradova prijatelja djece (European Network Child Friendy Cities) Jan van Gils prenio je sudionicima Savjetovanja europska iskustva u provođenju programa Gradovi prijatelji djece, a nazočnim gostima, stručnjacima, pedagozima, nastavnicima i djeci obratio se i predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem i zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Zamjenica gradonačelnika naglasila je da Zagreb od 2006. ponosno nosi naslov Grada prijatelja djece te da će gradska uprava i dalje brižno skrbiti o njihovim potrebama kako bi se urbani i socijalni elementi društva razvijali prema najvišim standardima zdravog i humanog življenja djece u velikom gradu.

Kako se danas čulo, ovogodišnji hrvatski gradovi koji su svojim aktivnostima i brigom o najmlađima ostvarili uvjete počasnog naziva Grad/općina – prijatelj djece su Čazma, Dugo Selo, Općina Križ, Slavonski brod i Šibenik.

Nakon Savjetovanja, u popodnevnim će se satima i u subotu, 21. studenoga, održati i 5. susreti dječjih vijeća Hrvatske na kojima će djeca-predstavnici 20 dječjih vijeća iz raznih dijelova Hrvatske prikazati svoj rad i postignute rezultate.


Gradske vijesti - 2009.