clanak False

Otvoren prostor za društvo TORAKS


Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas u Dukljaninovoj ulici prostorije Hrvatskog torakalnog društva Zagreb TORAKS
23.12.2009.

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas u Dukljaninovoj ulici prostorije Hrvatskog torakalnog društva Zagreb TORAKS, koje okuplja vodeće hrvatske stručnjake iz područja bolesti pluća i prsnog koša s ciljem povećavanja svijesti građana o tim bolestima, koje su među najčešćim i najzloćudnijim bolestima civiliziranog svijeta.

U suradnji i uz potporu Grada Zagreba, Društvo osniva Zakladu Hrvatska kuća disanja, kao zdravstveni projekt u koji se dosada uključilo nekoliko hrvatskih gradova, i od kojega se očekuje značajno unapređivanje prevencije liječenja te bolje, kvalitetnije i brže zdravstvene skrbi.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je svima koji su surađivali na tom zdravstvenom projektu, koji će olakšati život brojnim sugrađanima, a Grad će ga i dalje svesrdno podržavati.

Predsjednik TORAKS-a Miroslav Samardžija zahvalio je gradonačelniku i Gradu Zagrebu na dodijeljenom prostoru i potpori, dodavši da će se u Dukljaninovoj, između ostalog, organizirati edukativna savjetovanja za liječnike, pacijente i njihove obitelji.

Inače, osnivači hrvatskog torakalnog društva su liječnici i medicinske sestre iz svih vodećih zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj, kao što su Klinika za plućne bolesti Jordanovac, KBC Zagreb, KBC Rijeka i KBC Split.


Gradske vijesti - 2009.