clanak False

Sjećanje na prvu mirovnu inicijativu

Gradonačelnk Milan Bandić primio je predstavnice Udruge Žene u domovinskom ratu, Društva Hrvatska žena (Središnjica) te udruga Bedem ljubavi 1991, Hrvatska žena Zagreb – Sesvete i Hrvatska baščina koje pripremaju Kongres u povodu dvadesete godišnjice prvih mirovnih inicijativa.
24.11.2009.

Na inicijativu udruga žena u domovinskom ratu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas u palači Dverce predstavnice Udruge Žene u domovinskom ratu, Društva Hrvatska žena (Središnjica) te udruga Bedem ljubavi 1991, Hrvatska žena Zagreb – Sesvete i Hrvatska baščina koje u siječnju 2011. pripremaju Kongres u povodu dvadesete godišnjice prvih mirovnih inicijativa.

Gradonačelnik je sa zadovoljstvom prihvatio pokroviteljstvo nad tim velikim i važnim skupom koji se održava prvi put nakon dvadeset godina u znak sjećanja na prvu mirovnu inicijativu, Apel generalštabu JNA koji je u siječnju 1991. potpisalo 64 tisuće građana Zagreba. Konferencija će, očekuju organizatorice, okupiti oko 500 sudionika i održavat će se pod nazivom Sudjelovanje žena u stvaranju demokratske i uspješne Republike Hrvatske ZAGREB 2011.

Zahvalivši na prijemu i potpori Grada koja nikada nije izostala, gošće su gradonačelniku, s dva dana zakašnjenja darovale rođendansku tortu i ručno izrađenu repliku autohtone rubače te ga pozvale da u četvrtak u zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest uveliča koncert u povodu 10 godina djelovanja Društva Hrvatska žena – Grad Zagreb.


Gradske vijesti - 2009.