clanak False

Uskoro prvi razvojni centar za darovitu djecu / Novi vrtić na Bijeniku

Zamjenici gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i Ivo Jelušić obišli su neka aktualna gradilišta u četvrtima Trešnjevka  - sjever, Stenjevec i Črnomerec...
25.11.2009.

Fotografije s obilaska


Zamjenici gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i Ivo Jelušić obišli su, sa suradnicima, neka aktualna gradilišta u gradskim četvrtima Trešnjevka – sjever, Stenjevec i Črnomerec. 

Prva točka obilaska bio je Dječji vrtić Trešnjevka u Badalićevoj, gdje je u tijeku adaptacija prostora, a u sklopu kojeg će se, u prvoj polovici sljedeće godine, otvoriti prvi razvojni centar za darovitu djecu u Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Centar će imati cjelokupnu opservaciju i dijagnostiku, informatičko-edukacijske prostore i vježbaonice gdje će stručno osoblje raditi s djecom prema obogaćenim programima, najavila je to zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, dodavši da je riječ o investiciji vrijednoj oko 2,2 milijuna kuna.

Gradski čelnici, obišli su i novouređen prostor MO Špansko, kojega će, osim mjesnog odbora moći koristiti zainteresirane udruge građana, kulturna društva, stranke i sl. Za uređenje i kupnju ovog prostora od 80m² Grad je izdvojio oko 1,2 milijuna kuna.

U Gradskoj četvrti Črnomorec u tijeku je adaptacija i prenamjena donedavno derutne zgrade na Bijeniku u prekrasan i suvremeno opremljen dječji vrtić, područni objekt DV Šumska jagoda. U vrtiću površine 1153 m² smjestit će se oko 80 djece u četiri odgojne skupine, a useljenje se očekuje početkom 2010.

Kako je naglasila Jelena Pavičić Vukičević, riječ je o novom modelu gradnje koji se odnosi na adaptaciju starih i napuštenih prostora i na njihovu prenamjenu. Grad Zagreb je za novi vrtić na Bijeniku izdvojio oko 9,6 milijuna kuna.

Posljednja točka jutrošnjeg obilaska bila je Ulica Mikulić Gornji koja je, uz investiciju od oko 1,2 milijuna kuna, u cijeloj dužini asfaltirana, a, među ostalim, uređene su bankine i odvodnja oborinskih voda (kanalice, slivnici i rubnjaci).


Gradske vijesti - 2009.