clanak False

Europsko vaterpolo prvenstvo u Areni Zagreb

Zagreb će sljedeće godine, od 29.8. do 11.9. biti domaćinom Europskog vaterpolo prvenstva za žene i muškarce i to u Areni Zagreb – najavili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić na jutrošnjoj konferenciji za novinare...
28.10.2009.


Zagreb će sljedeće godine, od 29.8. do 11.9. biti domaćinom Europskog vaterpolo prvenstva za žene i muškarce i to u Areni Zagreb – najavili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić na jutrošnjoj konferenciji za novinare u zgradi gradske uprave gdje su naglasili da očekuju pravi sportski spektakl i najmanje ulaz u finale.

Kako se čulo, Arena je odlična lokacija za prvenstvo, a natjecanja će se održavati u montažnom bazenu, tzv školjki, koji se kao rješenje već dokazao na raznim renomiranim natjecanjima, a posljednje takvo bilo je u Rimu. Zahvalivši gradonačelniku Bandiću i Gradu na svesrdnoj potpori i pomoći u organizaciji tog prestižnog prvenstva, proslavljeni vaterpolist Perica Bukić je naglasio i to da je bazenska školjka ujedno i prvi korak prema realizaciji projekta zagrebački vaterpolo dom u kojemu će ostati kao trajno vlasništvo.

Osim promocije Hrvatske i Zagreba kao domaćina prvenstva, gdje će tijekom dva tjedna boraviti najbolji vaterpolisti iz 20-ak europskih zemalja, očekujemo i da ćemo organizaciju prvenstva dignuti na najvišu razinu i da ćemo uživati u finalnoj utakmici, u kojoj će zasigurno igrati Hrvatska – zaključio je gradonačelnik Bandić dodavši da će Grad pokriti troškove oko bazena i organizacije.


Gradske vijesti - 2009.