clanak False

Otvorena Kuća života Zagreb


U obnovljenim prostorijama u Vlaškoj 81a, danas je uz prigodnu svečanost otvorena Kuća života Zagreb.

01.12.2009.

U obnovljenim prostorijama u Vlaškoj 81a, danas je uz prigodnu svečanost otvorena Kuća života Zagreb. Kuća života nova je ustanova u Gradu Zagrebu iza koje stoji suradnja triju udruga, Udruge ABC hepatitis, Hrvatske udruge bubrežnih bolesnika na peritonejskoj dijalizi i Hrvatske udruge Transplant, te Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, koji su nakon dugogodišnjih napora konačno uspjeli u djelo pretočiti zamisli što ih već neko vrijeme pokušavaju realizirati.

Kuća je zamišljena kao prostor koji će po svom sadržaju nadopunjavati programe zdravstvenog, socijalnog, kulturnog i rekreativnog sadržaja potrebnog korisnicima. Najviše bi koristi od nje trebali imati pacijenti koji često dolaze u Zagreb radi pretraga, liječenja i transplantacije, a ovim putem će se njima i njihovim obitelji omogućiti boravak, smještaj, informacije, ali i mnoge druge usluge, poput raznih predavanja koja će se u njoj održavati.

Na današnjem otvaranju, između ostalih, prisutne je pozdravio i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, Zvonimir Šostar, koji je tom prigodom rekao da će Grad i dalje biti na usluzi onima koji to najviše trebaju. Također, pročelnik je najavio i da će Grad financirati izgradnju dizala u zgradi.


Gradske vijesti - 2009.