clanak False

Susret gradonačelnika Skopja i Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se u palači Dverce s gradonačelnikom Skopja Koceom Trajanovskim, kojemu je ovo prvi gradonačelnički mandat, a Zagreb je jedan od prvih gradova koje posjećuje u sklopu svojih međunarodnih aktivnosti
02.11.2009.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se u palači Dverce s gradonačelnikom Skopja Koceom Trajanovskim, kojemu je ovo, nakon izbora u travnju, prvi gradonačelnički mandat, a Zagreb je jedan od prvih gradova koje posjećuje u sklopu svojih međunarodnih aktivnosti. Na sastanku je dogovoreno da će se, uvrštavanjem novih ciljeva, u najskorije vrijeme finalizirati potpisivanje Deklaracije o suradnji između Skopja i Zagreba koja je pripremljena još prije pet godina, no čija je realizacija odgođena zbog tragične smrti predsjednika Makedonije Borisa Trajkovskog. Taj će se prijedlog pred gradskim zastupnicima naći na sljedećoj sjednici Gradske skupštine, pa bi se potpisivanje Sporazuma, prema riječima gradonačelnika Bandića, moglo realizirati do kraja godine.

To što ste izabrali Zagreb za jedan od prvih gradova u okviru međunarodnih aktivnosti smatramo porukom iskrenog prijateljstva, ali i gestom koja obvezuje na što čvršće veze i izgradnju aktivnijih odnosa suradnje i razmjene između naših dvaju gradova. Siguran sam da ta suradnja i razmjena može dati odlične rezultate za oba grada i sve naše stanovnike, ponajprije na području gospodarstva, turizma i kulture – rekao je gradonačelnik Bandić, zaželjevši dobrodošlicu gostu za njegova prvog službenog posjeta glavnome gradu Hrvatske.

Zahvalivši na dobrodošlici, visoki je gost gost čestitao gradonačeniku Zagreba na četvrtom gradonačelničkom mandatu te naglasio da očekuje dobru i kvalitetnu suradnju i razmjenu iskustava između Skopja i Zagreba.

U sklopu dvodnevnoga službenog posjeta Zagrebu, izaslanstvo Skopja sastat će se s vodstvom ZET-a te obići odlagalište otpada Jakuševec, a, prema protokolu, predviđen je i obilazak Centralnog uređaja za pročišćavanje zagrebačkih otpadnih voda.

Osim gradonačelnika Bandića, na sastanku u palači Dverce bili su njegovi zamjenici Jelena Pavičić Vukičević i Ivo Jelušić, vd pročelnika GU za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras, član Uprave Holdinga i direktor ZET-a Ivan Tolić i voditelj podružnice ZGOS-a Zlatko Milanović.

S gradonačelnikom Skopja, u Zagreb su došli i direktor skopskog deponija Goran Angelov, predstavnik javnog poduzeća za gradski transport Skopja Nenad Kumanovski, predsjednik komunalne komisije Grada Skopja Toni Gjurevski i rukovoditeljica za koordinacije aktivnosti gradonačelnika Marina Petrovska.

Susretu je prisustvovao i veleposlanik Republike Makedonije u RH Dančo Markovski.


Gradske vijesti - 2009.