clanak False

Zamjenik Korlaet podijelio majstorske diplome budućim obrtnicima

06.07.2023.
Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet podijelio je majstorske diplome budućim obrtnicima u organizaciji Obrtničke komore Zagreb.

Čestitavši svima koji su stekli diplomu obrtnika majstora te na taj način postigli najveći stupanj obrtničkog obrazovanja, zamjenik Korlaet je istaknuo kako je obrtništvo jedan od najznačajnijih identiteta Zagreba. „Osim kulture vrijednosti i tradicije, obrtništvo ima i značajnu gospodarsku vrijednost o čemu najbolje svjedoče brojke – danas u Zagrebu imamo više od 20 tisuća obrta, a zagrebački obrti čine gotovo 20 % svih obrta u Hrvatskoj i zapošljavanju više od 30 tisuća radnika“, rekao je zamjenik Korlaet.

Grad Zagreb svjestan je važnosti koju obrtnici predstavljaju, temeljem svojih razvojnih programa pruža potporu, provodi niz mjera i aktivnosti kojima kao partner pomaže razvoju obrtništva te aktivno sudjeluje u stvaranju nekih novih generacija obrtnika, majstora i očuvanju starih obrtničkih djelatnosti“, naglasio je zamjenik Korlaet, poručivši dobitnicima diploma da ustraju u učenju i razvoju.

U organizaciji Obrtničke komore Zagreb na jesenskom roku 2022. i proljetnom roku 2023. majstorske ispite uspješno je položilo 128 kandidata, od čega je s područja Udruženja obrtnika grada Zagreba majstorski ispit uspješno položilo 38 kandidata.

Gradske vijesti - 2023.