clanak False

Gradonačelnik Tomislav Tomašević prisustvovao je proslavi 104. obljetnice i Dana Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

10.11.2023.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević prisustvovao je proslavi 104. obljetnice i Dana Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Osobita mi je čast pozdraviti vas u prigodi 104. obljetnice neprekinutog rada i Dana Veterinarskog fakulteta - jedne od pet najstarijih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu“, rekao je gradonačelnik Tomašević, čestitavši Veterinarskom fakultetu i svim dobitnicima priznanja i nagrada za izniman rad i doprinos ugledu struke.

Veterinarski fakultet, kao središte veterinarske izvrsnosti u ovom dijelu Europe, sigurno može doprinijeti kvaliteti odgovora na nesvakidašnje izazove s kojima se susrećemo u posljednjim godinama“, naglasio je gradonačelnik Tomašević.

Uz gradonačelnika Tomaševića, prisutnima su se obratili i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić i dekan Veterinarskog fakulteta Marko Samardžija.

Veterinarski fakultet jedina je ustanova visokog obrazovanja u području veterinarske struke u Hrvatskoj, i jedna od najstarijih sveučilišnih sastavnica, a od osnutka 1919. djeluje u službi zaštite „jednog zdravlja“ – zdravlja ljudi, životinja i okoliša.

Gradske vijesti - 2023.