clanak False

247. obljetnica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

06.11.2023.
Danas je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević prisustvovao obilježavanju 247. obljetnice i Danu Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pozdravivši prisutne, gradonačelnik Tomašević podsjetio je kako je Pravni fakultet najstariji i najveći pravni fakultet u zemlji, te jedan od predvodnika kvalitete zagrebačkog sveučilišta i kvalitete sustava visokog obrazovanja Republike Hrvatske uopće.

"Vjerujem da ćete u razdoblju pred nama i dalje ostati predvodnik kvalitete visokog obrazovanja, biti važan kotačić u uređenju pravnog sustava Republike Hrvatske te studenticama i studentima pružiti najbolje alate i znanja kako bi se uspješno nosili s izazovima te pomogli graditi bolje i uspješnije društvo", rekao je gradonačelnik istaknuvši kako ga posebno raduje što Grad Zagreb aktivno sudjeluje u aktivnostima UNIC-a - europskog sveučilišta postindustrijskih gradova, koje će omogućiti povećanje mobilnosti i uključenosti studenata te dati značajan obol rješavanju problema i izazova postindustrijskih gradova i sve raznolikijeg europskog društva, a kojem je Pravni fakultet koordinator na razini Sveučilišta u Zagrebu.

"Po donošenju Europske deklaracije o angažiranom istraživanju UNIC-a, kojom smo izrazili spremnost na multilateralnu suradnju sveučilišta, gradskih uprava i partnera iz civilnog društva u rješavanju urbanih izazova, konkretna suradnja nastavljena je potporom Grada Zagreba projektu „ENGAGENet – Network for Socially Engaged Research and Collaboration“, rekao je.

„Grad Zagreb dosad je odlično surađivao s Pravnim fakultetom, uključujući i pitanje smještaja fakulteta u gradske prostore tijekom obnove, poput prostora na Trgu bana Jelačića i Petrinjskoj ulici te prostora za Pravnu kliniku u Palmotićevoj, a vjerujem da ćemo tako nastaviti i dalje. Naša vrata uvijek su vam otvorena za suradnju kako bi u razdoblju pred nama maksimalno iskoristili potencijale i sinergijske učinke suradnje, kako po pitanju obnove, tako i po pitanju rasta i razvoja Grada, Fakulteta i Sveučilišta“ kazao je gradonačelnik te potom čestitao najuspješnijim djelatnicama i djelatnicima, studenticama i studentima na osvojenim priznanjima i nagradama za izniman rad i doprinos ugledu struke i Fakulteta.

Pravni fakultet osnovan je kao sastavnica Kraljevske akademije znanosti u Zagrebu, a s nastavom je započeo 4. studenog 1776. godine.

Gradske vijesti - 2023.