clanak False

Zamjenica Dolenec na 8. izbornom Saboru Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske

07.12.2023.
Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec obratila se danas članovima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske u povodu njihovog 8. izbornog Sabora.

Grad Zagreb je veliki poslodavac koji direktno zapošljava preko 23 000 ljudi te snosi i troškove rada u nizu socijalnih, zdravstvenih i obrazovnih ustanova. Za kolektivne ugovore i pregovore koje smo vodili od sredine 2022. do danas mogu s ponosom reći da smo u svim područjima, ne samo podigli plaće i materijalna prava, nego  da smo ih i na druge načine osuvremenili. Izuzetno nam je važno, osim da su radnici adekvatno plaćeni, da rade u sigurnim uvjetima rada, a posebno smo zadovoljni činjenicom da smo ukinuli agencijski rad, dok je rad na određeno sveden na ono što su mu zakonski okviri“, rekla je zamjenica Dolenec tom prilikom.

Zamjenica je istaknula sve napore koje Grad Zagreb ulaže kako bi se unaprijedili uvjeti rada. „Mislim da možemo reći da smo djelima, a ne samo namjerama, pokazali da smo predani cilju unapređenja uvjeta i organizacije rada. Predano radimo da unaprijedimo organizacijsku strukturu koja prepoznaje trud, zalaganje, vrednuje profesionalnost, učinkovitost i kolegijalnost“, dodala je zamjenica, posebno izdvojivši konstruktivnu suradnju koju ima sa Sindikatom te važnost otvorenog i odgovornog razgovora za dobre pregovore.

Zamjenica je naglasila kako Grad Zagreb provodi otvorene i kompetitivne natječaje za sva radna mjesta. „Time stvaramo ozračje nade jer nam je bitno da nove generacije prepoznaju Grad Zagreb kao poželjnog poslodavca“, istaknula je zamjenica, na kraju poželjevši Sindikatu da se nastavi snažno boriti za radnička prava.

Na Saboru sudjeluje 141 zastupnik koji bira predsjednika te članove Statutarne komisije i Nadzornog odbora, odnosno rukovodstvo za mandatno razdoblje 2023.-2027.

Gradske vijesti - 2023.