clanak False

Idući tjedan rezervirajte za Interliber na Velesajmu!

03.11.2023.
Međunarodni sajam knjige, 45. po redu INTERLIBER, održat će se naredni tjedan, od 7. do 12. studenog na Zagrebačkom velesajmu. Ulaz i parking za posjetitelje su besplatni, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Uputivši zahvalu okupljenim novinarima na medijskoj podršci, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet je istaknuo kako je zagrebačkoj Gradskoj upravi iznimno bitna kultura čitanja te podržava Interliber kao etablirani kulturni događaj na kojem se susreću pisci, urednici i čitatelji. „Kulturu čitanja želimo etablirati i kroz gradnju nove zgrade Gradske knjižnice i društveno-kulturnog centra na Paromlinu, te kroz AGM – gradsku izdavačku kuću Zagrebačkog holdinga koju smo preustrojili te ima novog urednika.“

Direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša predstavila je iznimno bogat ovogodišnji program, nove programe, čitaonice i radionice, predavanja… te naglasila kako je uz veći broj izlagača (njih više od 300), ove godine i veća izložbena površina unutar paviljona 5,6,7 i 7a. 

Poseban gost Interlibera je svjetski poznati pisac i indijski diplomat Vikas Swarup po čijem je romanu snimljen Oscarima nagrađen film „Milijunaš s ulice“, a čije je gostovanje organizirano u suradnji s Veleposlanstvom Republike Indije u RH. Swarup će prvog dana sajma održati predavanje i potpisivanje knjige.

Detaljnije o programu, kojeg možete pronaći na poveznici INTERLIBER, govorila je voditeljica Sajma Dina Grozdanović Poštolka te predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara pri HGK Slavko Kozina.

Interliber se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Gradske vijesti - 2023.