clanak False

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet prisustvovao svečanom otvorenju 30. godišnje konferencije hrvatskih psihologa

08.11.2023.
Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet prisustvovao je svečanom otvorenju 30. godišnje konferencije hrvatskih psihologa, u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva.

Grad Zagreb ulaže velike napore kako bi osigurao visoku razinu dostupnosti psihološke pomoći“, rekao je zamjenik Korlaet, naglasivši kako je Grad Zagreb izradio jedinstveni, prvi web portal o mentalnom zdravlju, na kojemu su objedinjene stručne informacije koje široj javnosti nude savjetodavnu pomoć i građane usmjeravaju prema institucijama u kojima mogu potražiti stručnu pomoć. Dodao je i kako je Centar za zdravlje mladih unaprijeđen zapošljavanjem psihologa te kako Grad Zagreb, kao osnivač 20 zdravstvenih ustanova, među kojima su i one koje se izravno bave mentalnim zdravlje, provodi niz programa i projekata u području očuvanja, zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja.

Čestitavši Hrvatskom psihološkom društvu 70 godina od osnivanja, jubilarnu 30. godišnju konferenciju i 20 godina od donošenja Zakona o psihološkoj djelatnost, zamjenik Korlaet istaknuo je kako psiholozi daju važan doprinos u svim kriznim vremenima koja pogađaju naše društvo.

Gradske vijesti - 2023.