clanak False

Gradonačelnik Tomašević otvorio ceremoniju dodjele nagrada za pružatelje socijalnih usluga

17.11.2023.
U organizaciji Europske socijalne mreže, u partnerstvu s Gradom Zagrebom, sinoć je u Hotelu Esplanade zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio ceremoniju dodjele nagrada European Social Services Awards / Dodjela nagrada za pružatelje socijalnih usluga.

European Social Services Awards je dvodnevna manifestacija koja se održava s ciljem prezentiranja dobrih praksi i iskustava u pružanju socijalnih usluga među članicama te s ciljem odavanja priznanja izvanrednim postignućima u socijalnim uslugama. 

„Ova svečanost pridonosi prepoznavanju Zagreba kao grada koji uspješno razvija i pruža kvalitetne socijalne usluge svojim građanima te prati europske trendove u mreži pružatelja socijalnih usluga. Od 2019. godine Grad Zagreb dio je Europske socijalne mreže, od tada smo uspostavili blisku suradnju koja nam je omogućila stjecanje novih znanja i razmjenu iskustava“ rekao je gradonačelnik, čestitavši pritom svim dobitnicima i organizatorima te poželjevši gostima ugodan boravak u glavnom gradu Hrvatske.   

Također je istaknuo da Zagreb ima razvijen sustav socijalne skrbi kroz svoje ustanove, partnere i subvencije privatnim udrugama koje se bave socijalnim radom. „Tako krojimo naše programe, s pojedincem u fokusu. Samo tako možemo biti uspješni te udruženim snagama kreirati put prema svjetlijoj budućnosti društvenog blagostanja“, poručio je gradonačelnik Tomašević. 

Osim zagrebačkog gradonačelnika, prisutnima su se obratili i predsjednik Odbora Europske socijalne mreže Christian Fillet i Europski povjerenik za zapošljavanje i socijalna prava Nicolas Schmit, a nagradu za grada domaćina primio je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. .

Ove godine je prisustvovalo više od 160 sudionika, većinom predstavnici članica Europske socijalne mreže iz 34 različite zemlje te predstavnici organizacija čiji su programi/projekti ušli u finale za dodjelu nagrade u pet kategorija: pružanje usluga, podrška radnoj snazi, suradnička praksa, istraživanje i evaluacija, digitalna transformacija te izvrsnost u gradovima.

Gradske vijesti - 2023.