clanak False

Zamjenik gradonačelnika Korlaet na konferenciji "Obnova nakon potresa i građevni otpad u kružnom gospodarstvu: Održivost za budućnost"

25.10.2023.
Danas je u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore održana konferencija „Obnova nakon potresa i građevni otpad u kružnom gospodarstvu: Održivost za budućnost“ kojoj je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet uz  potpredsjednika Vlade i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića i predsjednika HGK-a Luku Burilovića.

Zamjenik gradonačelnika Korlaet istaknuo je važnost ovakvih konferencija, jer pomažu u optimizaciji procesa prilikom obnove od potresa. Također, kazao je kako se izgradnja pogona za oporabu materijala od uklanjanja u Resniku privodi kraju. „Pogon je projektiran po najvišim ekološkim standardima, a zamisao je da se 80% materijala koji u njega uđe kasnije upotrijebi za neku novu gradnju“, rekao je.

Na konferenciji se govorilo o trenutnom stanju obnove nakon potresa, te planovima obnove u narednom razdoblju. Bilo je riječi i o građevnom otpadu, njegovom mjestu u kružnom gospodarstvu, kao i o tome što se događa s građevnim otpadom, kakva je pozicija Republike Hrvatske u Europskoj uniji po tom pitanju, s kakvim se izazovima susreću izvođači i proizvođači građevinskog materijala te kako unaprijediti sustav.
 

Gradske vijesti - 2023.