clanak False

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenica Danijela Dolenec prisustvovali Svečanoj sjednici Senata u povodu Dana Sveučilišta u Zagrebu

08.11.2023.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i njegova zamjenica Danijela Dolenec prisustvovali su danas Svečanoj sjednici Senata u povodu Dana Sveučilišta u Zagrebu i u tjednu obilježavanja početka 355. akademske godine.

Sveučilište u Zagrebu nije samo složena institucija visokog obrazovanja i znanosti nego i gospodarskog i kulturnog razvoja Republike Hrvatske“, rekao je gradonačelnik Tomašević, dodavši kako je na ovogodišnjoj Timesovoj listi Sveučilište u Zagrebu najbolje rangirano hrvatsko sveučilište te kako je Europska sveučilišna sportska organizacija Zagrebačko sveučilište proglasila najaktivnijim i najboljim sportskim sveučilištem u Europi u 2022.

Gradonačelnik Tomaševiće je pozdravio brojne projekte Sveučilišta, a posebice otvaranje Centra za psihološku pomoć studentima, poslijepotresnu obnovu zgrada fakulteta te veliki strateški projekt Kampus Borongaj.

Čestitao je svima Dan Sveučilišta, a posebice nagrađenim studentima i profesorima na doprinosu koji su dali u promicanju kvalitete struke.

Okupljenima su se, osim gradonačelnika Tomaševića, obratili i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Vesna Bedeković, izaslanik predsjednika Vlade Ivica Šušak, potpredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Frano Parać, predsjednik Rektorskog zbora Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta Stjepan Lakušić i predsjednica Studentskog zbora Ivona Josipović.

Gradske vijesti - 2023.