clanak False

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenik Luka Korlaet na obilježavanju 77. rođendana Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO

07.12.2023.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet prisustvovali su obilježavanju 77. rođendana Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO i Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

URIHO je jedna od 340 ustanova kojima je osnivač Grad Zagreb te jedna od najbitnijih ustanova“, rekao je gradonačelnik Tomašević. „Kao najveća zaštitna radionica u Republici Hrvatskoj predstavljate ogledni primjer inovativnih praksi i rješenja u području profesionalne rehabilitacije i uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada“, dodao je gradonačelnik te istaknuo kako i sam Grad Zagreb koristi proizvode URIHO-a za promociju Grada.

Grad Zagreb, kao osnivač URIHO-a, izuzetno je zainteresiran da svi djelatnici, među kojima je 300-tinjak s invaliditetom, rade u primjerenim uvjetima i ostvaruju primanja dostatna za podmirenje svakodnevnih potreba svojih obitelji“, kazao je. Zbog toga, dodao je, Grad Zagreb sufinancira URIHO, ponajviše u dijelu plaća osoba s invaliditetom.

Ponosan sam što je, nakon više od 20 godina, ove jeseni sklopljen novi Kolektivni ugovor koji ne samo da je dao pravni okvir, nego je zaista značajno unaprijedio materijalna i druga prava svih radnika i radnica, ali ponajviše onih koji su imali najniža primanja“, naglasio je gradonačelnik.

U sklopu svečane proslave, URIHO je dodijelio priznanja i Povelje „Ivančica“ zaslužnim institucijama i osobama. Ovogodišnja glavna dobitnica Povelje „Ivančica“ s keramičkom plaketom i nagradom, na prijedlog sindikata URIHO-a, je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Lora Vidović.
 

Gradske vijesti - 2023.