clanak False

Još jedna kulturna ustanova otvara svoja vrata - Obnovljeno Kazalište Komedija

08.11.2023.

Još jedna kulturna ustanova otvara svoja vrata

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet danas su zajedno  s potpredsjednikom Vlade i ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem, ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek i ravnateljem Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija Miljenkom Puljićem obišli Kazalište Komedija nakon konstrukcijske obnove, a uoči njegova skorašnjeg otvorenja za gledatelje.

„Nakon što je nedavno kazališta Gavella otvorilo svoja vrata, i na Kaptol se vraćaju glumci. Kazalište je ojačano konstrukcijskom obnovom, a nakon dugog niza godina, nove i obnovljene prostore dobio je i sam kazališni ansambl. Ukupna vrijednost konstrukcijske obnove je oko 2 milijuna eura, od čega je iz Fonda solidarnosti Europske unije povučeno nešto više od milijun eura“ rekao je gradonačelnik Tomašević najavivši kako sada slijedi cjelovita i energetska obnova kazališta.

Potpredsjednik Vlade i ministar Bačić istaknuo je važnost obnove još jedne gradske kulturne institucije kako za djelatnike i glumce, tako i za gledatelje koji dolaze u Kazalište. Pohvalio je sinergiju Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija u realizaciji ovog projekta.

„S Gradom Zagrebom ćemo na kraju izići s povijesnim uspjehom u broju završenih objekata kulturne baštine, ali i u unaprjeđenju tih objekata za potrebe djelovanja u 21. stoljeću“, rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te navela kako ju veseli svaki novo obnovljeni kulturni objekt i vraćanje u normalno odvijanje kulturnog života.

Miljenko Puljić, ravnatelj ZGK Komedija je najavio kako će kazalište biti otvoreno premijerom predstave „Važno je zvati se Ernest“, a uz „Jadnike“ koji će biti centralni program iduće godine pripremaju i četiri dramska naslova. Uz to, već u siječnju će na repertoaru biti legendarna „Jalta“ koja je Komedijin  zaštitni znak. „Planovi su veliki i mi smo svjesni svoje odgovornosti u umjetničkom smislu, no siguran sam da je ovako kvalitetan ansambl spreman za nove kazališne pobjede“, naglasio je ravnatelj Puljić.

Video konstrukcijske obnove zgrade Kazališta Komedija.
 

Gradske vijesti - 2023.