clanak False

10. akcija "Biciklom za Vukovar"

14.11.2023.
U povodu obilježavanja Dana sjećanja na herojsku žrtvu Vukovara - Grada heroja, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet danas je ispratio sudionike jubilarne 10. akcije Biciklom za Vukovar simbolično se priključivši biciklistima u vožnji nekoliko kilometara. 

Biciklisti su na put dug 310 km krenuli iz Ulice grada Vukovara, a zamjenik Korlaet svim sudionicima ove četverodnevne akcije zaželio je sretan put i sigurnu vožnju.
„Ovoj Gradskoj upravi iznimno je važno podržati akcije poput ove, prije svega radi odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima kao i svim žrtvama koje su stradale u Domovinskom ratu. Ovaj hvalevrijedan poduhvat počeo je prije deset godina, vođen sedmoricom entuzijasta i to je zaista jedan veliki napor, koji ne može svatko savladati i zato vam na tome iskreno čestitam“, rekao je zamjenik.

Akcija „Biciklom za Vukovar“ održava se od 2012. godine u organizaciji udruge „Za Vukovar“, a u potpunosti je dragovoljna i otvorena svima. Okuplja građane svih dobnih skupina, kao i branitelje i veterane Domovinskog rata, invalide, mlađe ljude, te ih kroz zajedničko druženje i putovanje upoznaje s hrvatskom povijesti, krajevima i ljudima.

Udruga pomaže organizirati dragovoljna darivanja krvi, humanitarne donacije za potrebite osobe te predavanja i edukativne sadržaje.

Ruta je kroz Moslavinu i Slavoniju, a dolazak biciklista u Vukovar predviđen je 17.11.

Gradske vijesti - 2023.