clanak False

Gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio 21. Zagreb Film Festival

06.11.2023.
Večeras je u Studentskom centru projekcijom filma „Sedmo nebo“, redateljice Jasne Nanut, započeo 21. Zagreb Film Festivala.

Festival je otvorio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je naglasio kako je Zagreb Film Festival postao nezaobilazna točka na kulturnoj mapi Zagreba, Hrvatske i šire, mjesto gdje se gledaju izvrsni filmovi, upoznaje filmske stvaratelje iz cijeloga svijeta te otkriva i promiče nezavisni film.

Od 6. do 12. studenog na repertoaru će se naći 115 filmova koji će se prikazivati u CineStaru Branimir, kinima SC i Kinoteka te u MSU-u i Dokukinu KIC,  ali i na online platformama kinoeuropa.hr i croatian.film. Na festivalu će se obilježiti 70 godina Zagreb Filma i 15 godina djelovanja HAVC-a.

Zagreb Film Festival jedna je od centralnih i najposjećenijih kulturnih manifestacija te najveći međunarodni filmski festival u Hrvatskoj. Održava se tijekom studenog u Zagrebu te publici predstavlja najbolje od recentne nezavisne međunarodne i domaće filmske produkcije. Od svojih početaka ZFF je usmjeren ka otkrivanju i promicanju suvremenog nezavisnog filma i debitantskih radova redatelj/ica iz cijelog svijeta. Nudeći tijekom gotovo dva desetljeća festivalsku, a kasnije i distribucijsku platformu, te prikazujući ostvarenja koja često mimoilaze repertoare multipleks dvorana, festival je odigrao ključnu ulogu u odgajanju generacija publike koja uživa u filmskoj umjetnosti.

Zagreb Film Festival financijski podržavaju Grad Zagreb, Hrvatski audiovizualni centar, Kreativna Europa – potprogram MEDIA i Turistička zajednica grada Zagreba.

Gradske vijesti - 2023.