clanak False

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet proglasio pobjednika Zagrebačkog Hackathon HACKL-a

26.11.2023.
Na završnici trodnevnog maratona kreativnosti i tehnologije HACKL – Hackathon za otvoreni Zagreb, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet dodijelio je nagrade za prva tri mjesta ovogodišnjeg HACKL-a.
 
Ovaj hackathon posvećen je temi koja je od krucijalne važnosti za Grad Zagreb, a to je bolje upravljanje gradskim prostorima. Točnije, diljem grada ima 225 prostora Mjesne samouprave čija je iskorištenost otprilike 35 %, a ova radionica je trebala adresirati bolje i efikasnije popunjavanje slobodnih prostora Mjesne samouprave“, rekao je zamjenik Korlaet. Dodao je kako su natjecateljski timovi izvrsno postavili i koncepte i rješenja tih koncepata. „Radi se o funkcionalnim rješenjima i rješenjima koja su vrlo jednostavna i intuitivna za korištenje,“, istaknuo je zamjenik. Naglasio je kako će Grad Zagreb s pobjedničkim timom Zaggy Space dogovoriti daljnju suradnju, a predstavljena aplikacija će se razviti u rješenje koje će Gradu Zagrebu služiti za bolje korištenje prostora Mjesne samouprave.
 
Tim Zaggy Space nagrađen je s 3.000,00 eura za svoje inovativno rješenje za prikaz raspoloživosti i rezervacije gradskih prostora koje su osmislili u samo 48 sati, a koje će doprinijeti digitalnoj infrastrukturi grada.
 
HACKL, kojeg organizira Grad Zagreb u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER), je drugi u nizu gradskih hackathona kojim su se, uz uključivanje šire javnosti i stručnih krugova, razvila javna gradska IT rješenja.
 

Gradske vijesti - 2023.