clanak False

Gradonačelnik Tomašević obišao bazu Zimske službe

16.11.2023.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Luka Korlaet, uz voditelja podružnice Zagrebačke ceste Juricu Krležu i suradnike, obišli su danas bazu Zimske službe na Žitnjaku.

Tom prigodom gradonačelnik se uvjerio u pripravnost Zimske službe za zimsko razdoblje koje je pred nama.

Čišćenje cesta u gradu Zagrebu tijekom zimskog razdoblja u periodu od 15. studenog 2023. do 15. travnja 2024., organizirano je 24 sata dnevno, a podrazumijeva cijeli niz radnji, mjera, postupaka i aktivnosti radi osiguranja mogućnosti odvijanja prometa na cestama uz najveću moguću sigurnost sudionika u prometu.

U Zimskoj službi sudjeluje 240 ekipa od čega je 129 kamiona i 111 specijalnih vozila – traktora i unimaga, raspoređenih na 14 mjesta stalne pripravnosti.

Na skladištu i po bazama nalazi se oko 12.700 tona soli i 2.100 tona sipine. Ukupno se rali i posipava 2.645,6 kilometara prometnica.

Svim operativnim procesima upravlja se iz glavne baze Zimske službe na Žitnjaku, odakle se vrši disponiranje vozila i ekipa po zadacima sukladno prioritetima koji se određuju prema stanju na terenu, vremenskoj prognozi i podacima s ledomata.

 

Gradske vijesti - 2023.