clanak False

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je 45. međunarodni sajam knjiga Interliber

07.11.2023.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je danas Interliber, 45. međunarodni sajam knjiga, koji je okupio više od 300 izlagača iz 13 zemalja svijeta.

"Doista mi je velika čast da vas pozdravim na 45. Interliberu. Svi znamo da Interliber nije samo tradicionalno jesensko okupljanje nakladnika i ljubitelja knjige nego i najveći i najugledniji sajam knjižne produkcije u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Ključno je da Interliber nije samo afirmirani sajam knjiga nego jedan od najvažnijih kulturnih događaja kako u Zagrebu tako i u cijeloj Hrvatskoj. Jednako mu se vesele nakladnici, pisci, stručnjaci i publika", rekao je gradonačelnik Tomašević, pohvalivši pozitivnu energiju koja vlada Zagrebačkim velesajmom.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša istaknula je će kroz šest dana održavanja sajma zainteresirani posjetitelji imati priliku poslušati više od 200 sati stručnog programa na dvije pozornice te uživati u odličnom glazbenom programu na otvorenom ispred paviljona 5. Dodala je i kako uspjeh sajma pokazuju i brojke - 5 % više izlagača i 13 % veća izložbena površina.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek naglasila je kako je otvaranje najvećeg sajma knjige prilika za razgovor, podsjećanje na brojne probleme u nakladništvu te na zajedničku suradnju u rješavanju tih problema, s ciljem poticanja knjige i čitanja.

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, mjesto na kojem se slavi knjiga, mjesto gdje se susreću sve generacije čitatelja i gdje redovno svjedočimo stvaranju ljubavi prema knjizi, a posjetitelji ga mogu obići od 10.00 do 20.00 sati, osim u petak i subotu, kada radi do 21.00 sat.

Gradske vijesti - 2023.