clanak False

Zamjenik Korlaet na konferenciji „Urbana agenda za RH do 2030.“

16.05.2023.
Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet prisustvovao je konferenciji „Urbana agenda za RH do 2030.“, namijenjenoj predstavnicima gradova i općina koji čine urbana područja i koji su korisnici integriranih teritorijalnih ulaganja - ITU mehanizma te svima zainteresiranima za izazove urbanog razvoja, kohezijsku politiku i fondove Europske unije.

ITU mehanizam pokriva razvoj aglomeracija te potiče međusobno umrežavanje gradova. Urbana aglomeracija Zagreb broji 30-ak gradova i općina kojima je u ITU programu za financijsko razdoblje 2021.-2027. dodijeljeno 80,5 milijuna eura, od čega na Zagreb otpada oko 56 milijuna eura“, rekao je zamjenik Korlaet. Istaknuo je kako se na novu zgradu Gradske knjižnice i kulturnog centra na Paromlinu planira uložiti 44 milijuna eura, što je najveće kapitalno ulaganje u kulturu u mandatu ove gradske vlasti.

Tijekom konferencije, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručio je zamjeniku Korlaetu i predstavnicima 21 grada odluku o dodjeli sredstava ITU mehanizma.

Gradske vijesti - 2023.