clanak False

Zamjenik Korlaet na 20. Danima hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba

14.10.2023.
Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i zamjenik zagrebačkog župana Ervin Kolarec u društvu glasnogovornice Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Nikoline Gotal posjetili su danas 20. Dane hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

„Promoviramo lokalnu proizvodnju i kratke lance opskrbe, izravnu kupnju od poznatog proizvođača, a time i poljoprivrednu proizvodnju i ruralni turizam ovih dviju županija. Grad Zagreb ima razne programe potpore lokalnim proizvođačima hrane, poput Plavog cekera, a vrlo brzo ćemo ići u sustav potpora malim lokalnim ekološkim proizvođačima svih vrsta hrane“, rekao je zamjenik Korlaet, naglasivši kako Grad Zagreb brine o svojoj lokalnoj proizvodnji i daje potporu poljoprivrednim proizvođačima.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Kolarec naglasio je važnost ove manifestacije za približavanje kvalitete domaćih proizvoda građanima Zagreba i Zagrebačke županije.

Glasnogovornica Crvenog križa Zagreb Gotal iskoristila je ovu priliku kako bi upozorila na velike količine bačene hrane u Hrvatskoj, zbog čega je zagrebački Crveni križ započeo s projektom banke hrane u koju građani, ali i proizvođači mogu donirati hranu.

Na ovogodišnjem izdanju sudjeluje oko 72 proizvođača, od čega 26 iz Grada Zagreba, koji  posjetiteljima nude na kušanje i prodaju veliki broj različitih posebno vrijednih proizvoda. Sajam traje danas i sutra od 08:00 do 18:00 sati, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Cilj manifestacije „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“ jest promocija gradskih i županijskih poljoprivrednih proizvoda i proizvođača, promocija kulturnih i tradicijskih vrijednosti, jačanje prepoznatljivosti te povećanje potražnje za gradskim i županijskim poljoprivrednim  proizvodima.
 

Gradske vijesti - 2023.