clanak False

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet prisustvovao Danu sjećanja na genocid u Srebrenici

06.07.2023.
Zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet prisustvovao je Komemorativnom skupu povodom obilježavanja  Dana sjećanja na genocid u Srebrenici koji se održao danas u Hrvatskom Saboru.  
 
Jučer smo ispred Gradske Uprave ispratili sudionike Ultramaratona Vukovar – Srebrenica koji će u 5 etapa od Vukovara (Ovčara) preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrenice (Potočari) pretrčati 227 km. Namjera organizatora je podsjetiti na sve nevino stradale žrtve genocida u „UN-ovoj zaštićenoj zoni“ Srebrenice u cilju podizanja svijesti o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih“, u svome je obraćanju kazao zamjenik Korlaet

Europski parlament službeno je proglasio 11. srpnja Danom sjećanja i obilježavanja počinjenog genocida nad žrtvama u Srebrenici što je potvrdio i Hrvatski sabor 2009. Od tada se svake godine u Hrvatskom Saboru pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora održava komemorativni skup u čast tisuća žrtava s područja Srebrenice.

Gradske vijesti - 2023.