clanak False

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec sudjelovala u dvodnevnom studijskom posjetu Barceloni

01.06.2023.
Grad Barcelona i Centar za suvremenu kulturu Barcelone (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) ugostili su sredinom svibnja Urbanu aglomeraciju Zagreb, delegaciju na čelu sa zamjenicom Grada Zagreba Danijelom Dolenec te Eminom Višnić, pročelnicom Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo. 

Povod dvodnevnom studijskom posjetu Barceloni bio je prenošenje stečenih znanja i iskustava Barcelone na Zagreb kroz TAIEX-REGIO Peer2Peer program. Uz poseban fokus usmjeren na shvaćanje primjera iz barcelonskog Centra za suvremenu kulturu, prezentirano je i kako optimizirati upravljanje takvim centrima, u koju je opremu potrebno ulagati, ali i koje je aktivnosti potrebno organizirati kako bi javnost zadržala interes za prostor čime bi se ostvarila njegova svrha u punom kapacitetu. 

Iskustva koja Centar za suvremenu kulturu u Barceloni prikupljaju gotovo trideset godina od posebnog su značaja za pripremu jednog od strateških projekata Gradske uprave – revitalizaciju Centra Paromlin kao budućeg društvenog, kulturnog i obrazovnog središta Zagreba i glavnu zgradu Gradske knjižnice Grada Zagreba. 
Izmjenom znanja i praksi upravljanja, a s posebnim naglaskom na urbanu regeneraciju i revitalizaciju, projekti poput Paromlina i Centra za suvremenu kulturu postaju mjesta okupljanja građana svih dobnih uzrasta u kojima imaju pristup brojnim sadržajima, od knjižnica do multimedijalnih dvorana. 

foto: https://functionalareas.eu/taiex-regio-study-visit-between-barcelona-and-zagreb/
 

Gradske vijesti - 2023.