clanak False

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec otvorila izložbu Planet, ljudi, skrb-to se zove odrast!

01.09.2023.
U sklopu 9. Međunarodne konferencije o odrastu koja je odvija pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec otvorila je danas, na Trgu žrtava fašizma, izložbu pod nazivom Planet, ljudi, skrb-to se zove odrast!, u organizaciji Udruge za vizualnu kulturu Što, kako i za koga/WHW i kolektiva WHW.

Zahvalivši umjetnicima, organizatorima i svima koji su doprinijeli u realizaciji ove izložbe, zamjenica Dolenec je istaknula da vizualna umjetnost ima moć šokirati, nadahnuti i potaknuti na akciju 

„Ova nas izložba podsjeća da je naša odgovornost prema planetu i budućim generacijama nemjerljiva. Svojim kreacijama umjetnici nam poručuju da je vrijeme za osvještavanje, transformaciju i zajedničko djelovanje. Potiče nas da se zapitamo kakvu budućnost ostavljamo iza sebe i što možemo učiniti sada kako bismo stvorili održivije i uravnoteženije društvo“, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Kako ističu organizatori, izložba je usmjerena na potencijale socio-metaboličke transformacije koju naša društva trebaju poduzeti da bi se vratila u razumne okvire unutar ograničenja planeta te da bi očuvala emancipaciju i solidarnost za sve.

Gradske vijesti - 2023.