clanak False

Zajednička izjava gradonačelnika Atene i Zagreba o ubojstvu 29-godišnjeg Michalisa Kacurisa

08.08.2023.
Zajedničkom izjavom gradonačelnik Atene, Kostas Bakoyannis, i gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, poslali su poruku protiv nasilja nakon okrutnog ubojstva 29-godišnjeg navijača atenskog AEK-a Michalisa Kacurisa.

"Brutalnom nasilju i krvi nema mjesta na našim stadionima, u našim gradovima, u našem društvu. Najoštrije osuđujemo ovaj grozan zločin koji je doveo do gubitka jednog mladog života i tužne epizode huliganizma koja je ugrozila živote nevinih građana i djece. Nasilje nema nacionalnost. Njegova jedina domovina je mržnja. Nadamo se da će počinitelji biti što prije pronađeni i kažnjeni kao primjer kako više nikad ne bi svjedočili ovakvim tragičnim događajima. U ovim trenucima, nema pravih riječi. Naša iskrena sućut obitelji žrtve. Atena i Zagreb imaju prijateljske odnose koje smo kao gradonačelnici predani dalje jačati i ta suradnja neće biti narušena nasiljem pojedinaca."

Jučer je gradonačelnik Tomašević uputio i pismo gradonačelniku Atene, istaknuvši da je šokiran događajem, te u ime Grada Zagreba izrazio iskrenu sućut svim Atenjanima, a potom je i telefonski kontaktirao gradonačelnika Bakoyannisa.


Grad Zagreb najoštrije osuđuje nasilje u Ateni i izražava sućut obitelji grčkog mladića preminulog u navijačkim neredima

Grad Zagreb najoštrije osuđuje navijačko nasilje u Ateni uoči nogometne utakmice Lige prvaka između AEK-a i Dinama, u kojem je smrtno stradao mladić iz Grčke, te njegovoj obitelji izražavamo najdublju sućut. Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević poslao je tim povodom pismo sućuti kolegi Kostasu Bakoyannisu, gradonačelniku Atene. 
 
Ujedno, svima ozlijeđenima želimo što brži i potpuni oporavak, te očekujemo da se utvrde sve okolnosti koje su dovele do tragedije i najstrože kazne odgovorni. 
 
Za ovakvo nasilje ne smije biti mjesta u sportu jer je to suprotno svemu što sport predstavlja. To ugrožava ljudske živote te šteti klubovima i onemogućava sve istinske navijače da budu dio sportskog natjecanja koje bez njih nema smisla. Nadležne institucije moraju poduzeti sve da se ovakve stvari više ne ponove.

 

Gradske vijesti - 2023.