clanak False

Umirovljenici u koraku s vremenom

06.12.2012.


Naš današnji susret dokaz je da možemo učiti cijeli život, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić u Računalnoj radionici u Remetinečkoj ulici, prilikom uručenja potvrda umirovljenicima o završenom osposobljavanju iz računalne komunikacije, te zahvalio predsjednici Matice umirovljenika Grada Zagreba Mariji Kalebota i predsjedniku Udruge Mladenu Plazibatu na izuzetnom trudu i brizi za zagrebačke umirovljenike i kvalitetu njihova života.

Danas je 25 polaznika dobilo potvrde o uspješno završenom osposobljavanju, a ovo je 15. grupa po redu koja je, u zadnjih 11 godina, tečaj prošla kroz projekt Internet i treća dob u Otvorenoj računalnoj radionici Svi smo protiv. Projekt se odvija u suradnji s Maticom umirovljenika Grada Zagreba, a uz potporu Grada Zagreba.

Na prigodnoj svečanosti zagrebački gradonačelnik uručio je i darovnice za računala koja je osigurala Udruga Otvorena računalna radionica Svi smo protiv i Grad Zagreb. Dva računala dobila je Radionica Centar Centra za rehabilitaciju Zagreb, te po jedno računalo Antonela Pecek, slijepa osoba, Vera Podhraški, osnivačica Računalne radionice i humanitarna djelatnica, Marija Kalebota, predsjednica Matice umirovljenika GZ i Jadran Haraša Barba, invalidna osoba.

Prije dodjele potvrda, zagrebački gradonačelnik i korisnik Računalne radionice Jadran Haraša Barba simbolično su, na ulazu u Radionicu, otvorili prilaznu rampu za osobe s invaliditetom, čija je izgradnju financirana sredstvima Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad.


Gradske vijesti - 2012.