clanak False

Otvorena Puškarićeva ulica

22.12.2012.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s suradnicima pustio je danas u promet obnovljenu Puškarićevu ulicu u novozagrebačkom naselju Lučko. Sanacija Puškarićeve ulice izvedena je u sklopu izgradnje sabirnih kolektora GSK1 i GSK2 koji su položeni u Puškarićevoj i Ventilatorskoj ulici te predstavljaju okosnicu odvodnje cjelokupnog područja: naselja Lučko i Ježdovac na području Grada Zagreba te Gornjeg i Donjeg Stupnika i Stupničkog Obreža u zagrebačkoj županiji. 

Uključujući ovu dionicu, izgradili smo ukupno oko pet kilometara temeljne odvodnje i time smo stvorili preduvjete da građani ovog dijela Zagreba, a i ne samo oni, napokon dobiju kanalizaciju – rekao je gradonačelnik Bandić, koji se u društvu suradnika prošetao obnovljenom dionicom dužine 660 metara. 

Kako se čulo, izgradnjom oko pet kilometara temeljne odvodnje, naselja Lučko, Ježdovac i Općina Stupnik, dobit će kanalizaciju, što je preduvjet za puštanje u rad prepumpne stanice u Blatu izgrađene prije nekoliko godina. Ova zadnja dionica, posljednja je karika u lancu koja je to sve povezala i otvorila mogućnost daljnjeg širenja kanalizacijske mreže u navedenim područjima – rekao je voditelj podružnice Vodoopskrbe i odvodnje Davor Poljak.


Gradske vijesti - 2012.