clanak False

Novi vrtić u Sesvetama

06.12.2012.

Gradonačelnik Milan Bandić i Sveti Nikola otvorili vrtić "Markuševec" u Sesvetama


Jutros u Sesvetama nije bilo tako velike čizmice u koju bi Sveti Nikola stavio najljepši dar za tamošnje mališane i njihove roditelje, ali je zato osobno vodio program otvaranja područnog objekta Dječjeg vrtića „Markuševec“ u Ulici Vladimira Vidrića i pomogao gradonačelniku Milanu Bandiću u simboličnom rezanju vrpce. 

Riječ je o suvremeno opremljenom objektu dimenzioniranog za 400 djece u 14 odgojno – obrazovanih skupina od kojih su 11 jasličkih i tri vrtićke, a posao u njemu dobilo je 42 ljudi, što je također prekrasan dar za njih i njihove obitelji. Vrtić je otvoren u sklopu tamošnjeg sportskog centra, a prostire se na 2.495,95 m2. U predivnom okolišu, tik uz šumu, vrtić ima i dječje igralište površine 3.980,00 m2, te veliko parkiralište. 

Vodeći program, Sveti Nikola poimence je nabrojao sve koji su „mu pisali“ kako bi se ostvario ovaj veliki projekt, pa je tako spomenuo zamjenicu gradonačelnika Jelenu Pavičić Vukičević, predsjednike gradskih četvrti Podsljeme i Sesvete Dragu Topolovca i Željka Blažinovića, pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivicu Lovrića sa suradnicima, ali je ipak „najbolje pismo poslao“ gradonačelnik Milan Bandić bez kojega i po riječima Svetog Nikole, danas ne bi mogao ovako razveseliti Sesvećane. 

Ovo je prvi vrtić koji se proteže kroz dvije gradske četvrti – rekao je gradonačelnik Bandić pohvalivši suradnju vijeća četvrti Sesvete i Podsljeme, njihov dogovor i razumijevanje. Napomenuo je, također, da su Sesvete unatrag 12 godina koliko je on na čelu Grada dobile pet novih škola, pet novih vrtića, te da je obnovljeno deset škola i jednako toliko vrtića. Gradilo se i dograđivalo u Sesvetskoj Sopnici, Sesvetskim Selima, u Kašini, u Selčini, Sesvetskom Kraljevcu – naselju Iver, te u naseljima Sopnica Jelkovec i Soblinec, a prije dva tjedna položen je i kamen temeljac za vrtić u Vugrovcu. 

Da bi urbana cjelina te najmnogoljudnije četvrti bila zaokruženija, gradonačelnik je sa zadovoljstvom najavio i sutrašnje otvaranje bogate knjižnice u Jelkovcu. 

Ipak, podsjetio je da još uvijek nedostaje vrtić u starom dijelu Sesvetskog Kraljevca (Ininom naselju) , što je obećao tamošnjim starosjediocima i što će se ostvariti sljedeće godine. Spomenimo i to da na području Sesveta samo osnovna škola u Brestju još uvijek radi u tri smjene, ali i to će se riješiti tijekom 2013.


Gradske vijesti - 2012.