clanak False

Položen kamen temeljac za vrtić u Vugrovcu

22.11.2012.

Galerija


U društvu s malim Andrejom, gradonačelnik Milan Bandić jutros je u Vugrovcu položio kamen temeljac za područni objekt Dječjeg vrtića Sesvete koji će vrata otvoriti početkom sljedeće školske godine, a u čiju gradnju Grad kroz male komunalne akcije investira 5,2 milijuna kuna.

Prisjećajući se susreta sa Sesvetama i okolicom, te posebno žiteljima unatrag više od 12 godina koliko obnaša ovu funkciju, gradonačelnik Bandić je sa zadovoljstvom izdvojio pet novoizgrađenih škola, pet novih vrtića, te obnovu deset škola i jednako toliko vrtića u Sesvetskoj Sopnici, Sesvetskim Selima, u Kašini, Sesvetskoj Selčini, Sesvetskom Kraljevcu, te u naseljima Sopnica Jelkovec, Soblinec, Iver, a eto sada i u Vugrovcu.

Puno smo napravili za razvoj ovoga kraja, ali još uvijek ima posla kojega ćemo zajedno dovršiti – rekao je gradonačelnik.

Uz čestitke i dobre želje za rođendan, ravnateljica vrtića Nada Mladiček, potpredsjednik MO Vugrovec donji Darko Židak i predsjednik GČ Sesvete Željko Blažinović zahvalili su se zagrebačkom gradonačelniku na dugogodišnjoj dobroj suradnji i sluhu za potrebe građana ovog prigorskog kraja. Željko Blažinović dodao je da su u ovom sjevernom dijelu potrebna još dva područna objekta vrtića, kako bi sva djeca imala osiguran smještaj.

Vrtić u Vugrovcu kapacitiran je za četiri odgojne skupine, odnosno za oko 90 mališana među kojima će biti i mali Andrej s početka priče koji je, zajedno s prijateljima u narodnim nošnjama, nastupio na današnjoj maloj svečanosti na gradilištu.


Gradske vijesti - 2012.