clanak False

Fontane na HBZ-u u pogonu već 16.12.

26.11.2012.

Obilazak gradilišta na platou Hrvatske bratske zajednice


Nepunih mjesec dana prije probnog puštanja u rad fontana koje je zakazano za 16. prosinca i koje će trajati tri mjeseca, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, obišao je gradilište u Ul. Hrvatske bratske zajednice. 

Kako se čulo, tijekom probnog perioda testirati će se i podešavati oprema kako bi se dosegao energetski i tehnološki optimum. 

Puno smo stvari napravili zajedno, ali na ovaj projekt ću biti najponosniji – rekao je gradonačelnik koji je do srpnja najavio još tri fontane od kojih će najveća imati 27 mlazova, a 28., najveći od njih, simbolizirat će ulazak Hrvatske u EU kojim će povodom i proraditi. 

U prigodi obilaska čulo se da su dovršeni svi grubi građevinski radovi, da je u tijeku ugradnja ploča brušenog betona u fontane, te da se uz uređenje hortikulture izvode završni radovi na pothodnicima. 

Ovaj tjedan počinje ugradnja opreme, a svi radovi odvijaju se prema terminskom planu. 

Uz zahvalu radnicima koji su zadnja tri vikenda na gradilištu HBZ-a radili bez prestanka, gradonačelnik ih je na licu mjesta počastio bogatim ručkom.

Pogledajte FOTO - GALERIJU i pročitajte više o projektu izgradnje pothodnika, fontana i infrastrukture na zelenoj površini u Ulici Hrvatske bratske zajednice

 



Gradske vijesti - 2012.