clanak False

"Iz tame u svjetlo"

26.11.2012.

 

Zajednica Cenacolo, u partnerstvu s građanskom udrugom S.I.D.R.O., već petu godinu zaredom obilježava Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti. Tim povodom, a kako bi upozorila na sve veći problem ovisnosti te na potrebu prevencije i informiranja mladih o posljedicama uzimanja droge, danas je u prostorima Studentskog centra u Zagrebu Zajednica organizirala jednodnevno događanje, projekt „Iz tame u svjetlo“.

U ime Grada, projekt Zajednice Cenacolo, podržala je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukićević, koja se u kratkom obraćanju prisutnima zahvalila Zajednici i svim akterima uključenima u ovaj edukativni i humanitarni projekt, te na njihovom trudu i svim uspjesima u toj plemenitoj misiji.

Učenicima osnovnih i srednjih škola Zajednica Cenacolo predstavlja se glazbeno-scenskim prikazom o izgubljenoj komunikaciji između roditelja i djece, o buntovništvu mladih koje ih odvodi u 'tamu', u ovisnost te njihovoj potrazi za 'svjetlom' i istinskim vrijednostima, kao što su obitelj, prijateljstvo i istina. Predstave su izveli članovi Zajednice Cenacolo koji su i sami bili neprihvaćeni i odbačeni od obitelji, prijatelja, rodbine i društva općenito.

U sklopu projekta, u prostorima Studentskog centra može se pogledati i izložba ,,Prijateljstvo” koja se sastoji od 200 fotografija snimljenih u Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Francuskoj, Poljskoj, Španjolskoj, SAD, Brazilu, Peruu, Meksiku i Liberiji u Africi, a govori o aktivnostima Zajednice Cenacolo u svijetu kroz njezinih 30 godina postojanja.

Projekt ,,Iz tame u svjetlo“ podupiru Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, te Grad Zagreb - Gradski ured za zdravstvo i branitelje, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport.


Gradske vijesti - 2012.