clanak False

Gradonačelnik s predstavnicima udruga invalida

06.12.2012.


U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u Gradskoj upravi vodstvo i predstavnike udruga osoba s invaliditetom od posebnog interesa za Grad Zagreb i udruga koje djeluju u korist osoba s invaliditetom. 

Na sastanku što ga je vodio gradonačelnik Bandić, u partnerskom i prijateljskom ozračju dogovoren je način i hodogram rješavanja akutnih problema osoba s invaliditetom u gradu Zagrebu istaknutih na prekjučerašnjem prijemu u Gradskoj skupštini, a to su: pitanje poslovnih prostora, nabavka pet novih kombi vozila, vraćanje iznosa zakupnine na pet kuna po m2, te smještaj najtežih socijalno–zdravstvenih slučajeva. 

Svoja prava udruge će ostvarivati u suradnji s mjerodavnim uredima, zavodima i službama, a po preporuci Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. 

Gradonačelnik je, također, najavio amandman koji će podnijeti na drugom čitanju proračuna, u kojemu će tražiti da se sredstva namijenjena projektima i programima za unapređivanje kvalitete života osoba s invaliditetom vrate na razinu 2011. 

Sljedeći sastanak dogovoren je u siječnju u prostorima Društva distrofičara.


Gradske vijesti - 2012.