clanak False

Arkadija - nova knjižara Školske knjige

23.11.2012.


Na glavnom zagrebačkom trgu sinoć je otvorena knjižara Arkadija, 27. knjižara Školske knjige koja će na dvije etaže građanima nuditi preko 30.000 domaćih i stranih izdanja, Apple proizvode, a imat će kutak za djecu, turistički kutak sa suvenirima i izdanjima o ljepotama Hrvatske za domaće i strane turiste, te prostor za promocije.

Uz čestitke svima koji su doprinijeli otvorenju Arkadije, knjižaru je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pozvavši građane da je posjete i uživaju u njezinom bogatstvu.

Na svečanosti otvorenja uzvanicima su se obratili i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš i predsjednik Uprave Školske knjige Ante Žužul, koji je posebno zahvalio gradonačelniku na tome što je na glavnom gradskom trgu mjesto dobila upravo knjižara.

Kako se čulo, ime Arkadija nije odabrano samo zbog zvučne privlačnosti, već zbog toga što je prepuno povijesnih i kulturnih značenja, katkad i proturječnih, koja povezuju svijet grčke i rimske antike, europske renesanse i, u smislu koji nam je najbliži, hrvatske književnosti, sve do modernih vremena.


Gradske vijesti - 2012.