clanak False

Humanitarna akcija "Mali dom za velike ljude"

19.11.2012.


U prostorijama Centra za autizam danas je predstavljena humanitarna akcija „Mali dom za velike ljude“ koja je pokrenuta kako bi se prikupila sredstva za adaptaciju objekta bivšeg dječjeg vrtića u dom za odrasle s autizmom. Organizator akcije je Udruga „Kišni čovjek“, a zamišljena je kao niz promidžbenih i humanitarnih događanja, čiji će središnji događaj biti veliki humanitarni koncert 27. veljače 2013. u KC „Dražen Petrović“, pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Gradske skupštine.

Kako se čulo od predsjednice Udruge „Kišni čovjek“ Anite Dražetić i ravnatelja Centra za autizam Ivice Dokleja u postojećem objektu žive 42 odrasle osobe s autističnim poremećajima, a stanje objekta ne zadovoljava njihove potrebe te se stoga i krenulo u ovu humanitarnu akciju. Cilj je prikupiti 1,5 milijuna kuna, koliko je potrebno za adaptaciju jedinog stacionara u četiri životne zajednice za odrasle osobe s autizmom.

Do koncerta ćemo adaptirati sve jedinice, jednu smo prošle godine otvorili, a novce koje skupimo do koncerta iskoristit ćemo za opremu. U svakom slučaju, riješit ćemo to do veljače iduće godine kako bi ljudi mogli normalno živjeti - istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik je također najavio da bi se u skorije vrijeme trebao raspisati i urbanističko-arhitektonski natječaj za novi centar za autizam Oporovec, čiju je izgradnju podržao i predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, koji je također došao podržati predstavljenu humanitarnu akciju.


Gradske vijesti - 2012.